Verkkolasku käyttöön helposti

Verkkolasku on sähköisesti välitettävä lasku, jonka tiedot ovat automaattisesti käsiteltävissä ja josta voidaan tuottaa tietokoneen näytölle paperilaskua muistuttava näkymä. Verkkolaskun vastaanottajana voi olla sekä yritykset että kuluttajat.

Yritysten välisessä laskutuksessa verkkolasku voidaan siirtää automaattisesti laskuttajan tai palveluntarjoajan järjestelmästä vastaanottajan taloushallinnon tai muuhun järjestelmään. Kuluttajalle lähetetty verkkolasku on kuluttajan valitsemaan palveluun lähetetty verkkolasku, josta on suora yhteys sähköiseen maksamiseen verkkopankissa.

Sähköinen laskutus ProCountorilla

Verkkolaskujen käyttöön siirtyminen onnistuu helposti ottamalla ProCountor-taloushallinto-ohjelmisto käyttöön. Yritykselle voidaan ohjelmiston käyttöönoton yhteydessä avata verkkolaskuoperaattori Itellan verkkolaskutunnukset, jotka liitetään ProCountoriin. Lisäksi ProCountoriin on mahdollista liittää pankkien myöntämät Finvoice-verkkolaskuosoitteet.

Myyntilaskutuksessa verkkolaskujen käyttöönotto onnistuu vaivattomasti: sähköisiä laskuja vastaanottaville asiakkaille yksinkertaisesti haetaan ja tallennetaan verkkolaskuosoitteet ja myyntilaskun lähetystavaksi valitaan verkkolasku. Tämän jälkeen lasku liitetietoineen lähtee sähköisesti nappia painamalla.

Vastaanotettavat sähköiset ostolaskut noudetaan automaattisesti ProCountoriin ja niistä saa haluttaessa myös sähköpostitse ilmoituksen. Laskut menevät automaattisesti ostoreskontraan ja niiden asiatarkastus, hyväksyntä ja maksaminen onnistuvat vaivattomasti suoraan ProCountor-ohjelmistossa. Myös kirjanpito muodostuu automaattisesti oletustiliöintien perusteella.
Tutustu ohjelmiston ominaisuuksiin

Kaikki tarvittava verkkolaskujen hyödyntämiseen

ProCountor sisältää kaikki tarvittavat työkalut verkkolaskujen hyödyntämiseen. Sekä Itellan että pankkien verkkolaskuyhteyksien hyödyntäminen mahdollistaa verkkolaskujen käytön käytännössä minkä tahansa suomalaisen verkkolaskuosoitteen omaavan yrityksen kanssa. Kaikkien verkkolaskujen mukana välitetään myös laskun liitetiedot, joko PDF-kuvana tai laskuhotelliin osoittavana linkkinä, joten ProCountorista lähetetty verkkolasku on vaivaton ratkaisu myös laskun vastaanottajalle.

Lisäksi ProCountoriin on liitetty Tieke Ry:n ylläpitämä koko Suomen kattava verkkolaskuosoitteisto, josta pystyy poimimaan omien asiakkaiden osoitteet liikekumppanin perustietoihin helposti. Näin verkkolaskujen lähettäminen ei hyydy puuttuviin osoitetietoihin.

Lisätietoa

TIEKEn verkkolaskuosoitteisto